Idiomes:

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Dutch películas un link Russian templates google Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ESCOLA D'ATENES

ESCOLA D'ATENES
ESCOLA D'ATENES-Rafael Sanzio (Pintat entre 1510 i 1512)

Nova web amb blog incorporat

A partir de ahora encontrarás los artículos del blog del "Centre de Coaching" en http://pilarperea.com

Hemos incorporado el blog dentro de la página web y también podrás elegir el idioma en que quieres leer. (Catalán o castellano)

!Esperamos sean de tu agrado estos cambios¡
______________________________________________
A partir d'ara trobaràs els articles del blog del "Centre de coaching" a http://pilarperea.com/

Hem incorporat el blog dins del web. També podrás triar l'idioma en que vols llegir (català o castella).

Esperem siguin del teu agrat aquets canvis!


dilluns, 17 de desembre del 2012

Què som capaços d'amagar darrera una taula de Nadal?

El darrer article, acabava amb el següent paràgraf:... quants moments feliços vivim en els que controlem les nostres emocions? Permets a la teva emoció no deixar-te viure aquests moments feliços, per no saber canalitzar-la correctament?

I ara em poso a reflexionar: " Què passa amb el Nadal i les nostres emocions i sobretot amb els nostres valors?


És possible que tinguem una escala de valors durant tot l'any i que aquesta canviï per Nadal?
No sé... per Nadal "todo vale"? Fins a quin punt som capaços de seure en una taula davant d'algú que ens ha traït per l'esquena? Som capaços de desitjar un "Bon Nadal" a algú que li hem penjat l'etiqueta de violent, infidel, hipòcrita, traïdor, o altres adjectius?

Si els teus valors no accepten segons quines actituds, pots modificar els mateixos, segons l'època de l'any? 

Quines alternatives pots tenir per seure a taula amb la teva família des de la transparència, des del diàleg, fent que sigui Nadal cada dia?

De vegades, no donem opció a la persona "etiquetada" a que és pugui "defensar", a que pugui esgrimir els seus arguments.... En realitat, ens consta tant poc "etiquetar" als altres!!

Molt possiblement, la persona a la que l'hem penjat "l'etiqueta" no té consciència real del que pensem d'ella? Creus que pots fer alguna cosa per canviar les etiquetes que has posat a les persones del teu entorn més proper?

Para't i reflexiona!! Què pots fer de diferent, abans de seure a taula amb les persones que has "etiquetat"?. Com et sentiràs, si busques el diàleg i us doneu mútuament la possibilitat d'intentar comprendre l'un a l'altre?

El coaching t'ajudarà a obrir-te al canvi,  al creixement!!! A ser transparent, a buscar el diàleg amb la persona a la que li has penjat aquesta "dura etiqueta". Ens ajudarà a "comprendre per a ser compresos". 

De qui depèn que aquest Nadal sigui diferent? 







3 comentaris:

  1. En primer lloc la frase de Gustave Flaubert, no la comparteixo en absolut. És cert que en alguns ambients hi pot haver hipocresia social, però això ja té nom propi "hipocresia" i no té res a veure amb la fraternitat. En segon lloc opino que si el Nadal canvia els nostres valors és per a ser millors persones, o és que diem una cosa amb els llavis i per contra clavem una punyalada per l'espatlla a l'altre?. Ja hauríem de començar per no "etiquetar" a les persones. A la família ningú etiqueta a ningú, i els demés, amics o coneguts són persones amb tot el que de valor moral suposa aquesta paraula, per tant, qui sóc jo per etiquetar-la? Per últim jo diria que darrera una taula de Nadal si alguna cosa es pot dissimular, és un contratemps, perquè són dies per donar-nos generosament els uns als altres i fer d'aquestes festes uns dies alegres per a grans i petits, i això val per a totes les ètnies i creences o fins i tot pels que no celebren aquests dies amb caliu espiritual, sinó que se'ls prenen com unes vacances.

    ResponElimina
  2. Doncs sota el meu parer, penso que hi ha molta gent que canvia de valors aquests dies: de vegades, per remordiments, altres per pressió social, etc No hi més que veure com se n'aprofiten a molts llocs per fer campanya aquests dies (com la Marató de TV3) perquè saben quelcom de la gent.
    En el meu cas particular, el Nadal son uns dies més de l'any però amb molta més feina i reunions socials. No tenen connotacions religioses ni d'especial afecte cap als altres. Penso que el fet d'estimar-se i gaudir junts hauria de ser una cosa del dia a dia i no d'uns dies en concret. Tinc gent que viu lluny i que només ens veiem aquests dies però mantenim el contacte tot l'any i quan ens trobem sembla que tinguem una rel.lació de cada dia. En canvi, tinc gent que viu aprop i quasi no parlem ni ens veiem. És qüestió de simpatia mútua, de valors similars i de voler correar l'amistat per ambdues parts. I desprès hi ha la gent hipòcrita, que diu i posa una cara per davant i diu altres coses per darrera. Sí, més enllà de la cordialitat hi ha la hipocresia. Molta gent ho és per falta d'autoestima i seguretat en un mateix. Tothom vol ser del grup i no sentir-se integrat fa que canviin i es tornin hipócrites davant de certes situacions. I això no és cap "etiqueta" vers aquestes persones si no ser conscients de la realitat que creen al rel.lacionar-nos-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Tania per compartir la teva reflexió. "... el fet 'estimar-se i gaudir junts hauria de ser una cosa del dia a dia".
      Comentes la importància que té el fet de ser conscients de la realitat que es crea quan et relaciones amb els altres correant l'amistat.
      Felicitats Tània per decidir com vols viure el Nadal!

      Elimina